Accu of batterij van de tablet snel leeg? Bekijk de tips!
Uw winkelwagen is leeg!
Categorieën
Aanbiedingen
3G
Accessoires

Tablet accu / batterij snel leeg?

Geplaatst door in Probleemoplossing op November 26, 2013 . 0 Reacties.

Eén van de meest voorkomende klachten bij tablets (en smartphones) is dat de accu of batterij erg snel leeg is. Dit probleem is niet merkgebonden en komt overal voor, dus o.a. Apple, Samsung, LG etc etc. In dit artikel zullen we ons voornamelijk richten op Android apparaten. 

Android geeft in de instellingen een goede weergave van het accuverbruik van de tablet: Klik op "instellingen" en dan aan de linkerkant op "accu". Aan de rechterzijde is dan te zien hoe lang de tablet actief is zonder verbonden te zijn geweest met de oplader.

 

 

Het scherm

De grootste batterij"vreter" is het scherm. Dit is het licht van het scherm in combinatie met het touchscreen. Wanneer de helderheid op maximaal staat, dan zal dit zeker 50% schelen op de accuduur dan wanneer de helderheid op 75% staat. Wanneer de helderheid op de helft wordt ingesteld, dan wordt de accuduur vele malen hoger. Simpel gezegd: minder licht = minder warmte = minder verlies in capaciteit van de accu. Daar komt bij dat de accu altijd tegen het scherm aan zit, dus een warm scherm resulteert in een warme accu en dus een lagere energie opbrengst. Zet de helderheid dus zo hoog (of juist zo laag) als nodig is wanneer de tablet niet is aangesloten op de oplader.

WiFi

De WiFi verbinding is de eerstvolgende stroomvreter. Een slechtere WiFi verbinding kost meer energie. Helemaal wanneer er geen verbinding is met een netwerk in de omgeving. De tablet blijft continu zoeken naar netwerken om verbinding mee te maken en zal in dit geval bijna het verbruik van het scherm kunnen overtreffen. Bij het kijken naar een film vanaf het interne geheugen of het lezen van een boek is het raadzaam om WiFi uit te schakelen.

Bluetooth

Sommige tablets hebben de mogelijkheid om verbinding te maken met Bluetooth apparaten. Wanneer Bluetooth aan staat maar niet gebruikt wordt, dan is dit een onnodige grootverbruiker van energie van de batterij. Ook in dit geval blijft de tablet zoeken naar Bluetooth apparaten om verbinding mee te maken terwijl deze er waarschijnlijk niet zijn. Schakel Bluetooth alleen in wanneer dit nodig is en laat deze verder uit.

Standby

Wanneer een tablet opgeladen is en op standby gezet wordt, gebeurt het vaak dat de tablet in de standby stand allerlei activiteiten uitvoert terwijl het scherm uit staat en de tablet niet gebruikt wordt. Zo worden er verbindingen gemaakt met internet voor email, Facebook, WhatsApp, updates uit de Google Play Store etc etc. Zodra de tablet weer in gebruik wordt genomen - voor het eerst sinds het opladen -, dan lijkt het alsof de accu van de tablet binnen hele korte tijd leeg loopt. Wat er in feite gebeurt is dat de tablet de capaciteit van de accu gaat herberekenen na de slaapstand en geeft vervolgens het resultaat weer van de werkzaamheden die in de slaapstand hebben plaatsgevonden. Ook dit is goed te zien in "Instellingen>accu". Het is daarom ook raadzaam om WiFi uit te schakelen in de slaapstand.

Wanneer bovenstaande aanwijzingen gevolgd worden, kan dit vaak 50% meer accuduur opleveren, dus 1 a 2 uur of meer!

 

 

 

Tags: accuverbruik, batterij snel leeg Laatste update: November 26, 2013

Reacties

Reageer hierop:

Antwoord hierop:

* Naam:
* E-mail: (Niet Gepubliceerd)
   Website: (Site url met http://)
* Reactie:
Verificatie code:
Back to Top