Slecht Wifi signaal? Zo verbeter je de ontvangst!
Uw winkelwagen is leeg!
Categorieën
Aanbiedingen
3G
Accessoires

Slecht Wifi signaal? Zo verbeter je de ontvangst!

Geplaatst door in Probleemoplossing op September 12, 2013 . 0 Reacties.

Het is erg vervelend als je op de tablet traag internet hebt. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Tegenwoordig heeft iedereen wel breedband internet dus daar ligt het meestal niet aan.

1) Het kan bij Android 4.0 aan de standaard browser liggen. Deze zit "ingebakken" in het systeem dus kun je niet updaten helaas en deze is zeer traag. Het is dan aan te bevelen om een andere browser te proberen. De snelste browser is de Puffin browser. Er is een gratis versie en een betaalde versie. (bij een slecht wifi signaal is deze helaas ook traag...)

2) Een veel voorkomend probleem wat niet direct merkbaar is, is wanneer er andere netwerken in de buurt zijn die op hetzelfde kanaal zitten. Zo heb je dichtbij je eigen router een goede ontvangst, maar zodra je een paar meter wegloopt, dan gaat de snelheid en verbinding hard naar beneden. Installeer de Wifi Analyzer op je tablet en kijk welk netwerk van jou is. Zit er nog een ander netwerk in jouw "boogje"? Dan kan deze storing veroorzaken en zul je dit direct merken op de tablet. Zoek een kanaal waar niets zit en pas dit op je modem/router aan. Je moet dan inloggen op de modem/router en bij de Wifi instellingen kun je het kanaal aanpassen. Daarna even de modem/router opnieuw opstarten en het netwerk moet op een ander kanaal te vinden zijn. Dit lost in de meeste gevallen het probleem op en zul je zien dat je wifi netwerk een veel groter bereik heeft.

3) Het kan ook zijn dat de muren van je huis te dik zijn, gewapend beton, te grote afstand etc etc. In dit geval kun je kiezen voor een "extender". Deze verlengt het bereik van je wifi netwerk. Ook kun je kiezen voor een Homeplug. De Homeplug steek je in het stopcontact en verbind je met een kabel aan je modem/router. Waar je in huis een goed wifi signaal wilt hebben, kun je de 2e homeplug in het stopcontact steken en heb je een 2e wifi netwerk. Je gebruikt dus het stopcontact om je wifi netwerk te vergroten! En aangezien je vrijwel overal wel een stopcontact hebt zitten, is dit een zeer goede oplossing. De snelheden gaan tegenwoordig tot 500Mbit, razendsnel dus. Een Wifi repeater doet ongeveer hetzelfde als de extender en hierbij moet rekening gehouden worden met een halvering van je oorspronkelijke snelheid omdat de repeater/extender het signaal moet ontvangen en vervolgens zelf weer doorsturen...

4) Nog een eenvoudige methode om het wifi signaal in huis te verbeteren is door de modem/router te verplaatsen. Als deze achter de televisie is opgeborgen, of in een kast of iets dergelijks, dan kan dit ook nadelig zijn voor je wifi ontvangst. Experimenteer hiermee en bekijk wat het resultaat is. De Wifi analyzer kan hierbij ook goed helpen omdat deze veel beter aangeeft hoe sterk het signaal is dan het standaard icoontje rechtsonderin op de Android tablet.

Tags: bereik, ontvangst, wifi, signaal, slecht, traag Laatste update: November 07, 2013

Reacties

Reageer hierop:

Antwoord hierop:

* Naam:
* E-mail: (Niet Gepubliceerd)
   Website: (Site url met http://)
* Reactie:
Verificatie code:
Back to Top